"Ez hosszútávfutás, nem most kell a top forma"

Luis Enrique edző pénteken megtartotta a sajtótájékoztatóját a Bilbao elleni meccset felvezetően, ahol dicsérte az ellenfelet, és kulcsfontosságúnak nevezte az összecsapást. A madridi derbivel ugyanakkor nem foglalkozott, amit már a Barcelona meccse után rendeznek.

Az Athletic

"Az Athletic megérdemelte, hogy továbbjutott a Napoli ellen. Nagyon pozitív mindenki számára, hogy még egy spanyol csapat ott lehet a BL-ben. Egészen biztosan nyomot fognak hagyni maguk után, senkinek nem lesz könnyű ellenük."

"Ez a klub évek óta példaértékű munkát végez. Értékelem az utánpótlás politikájukat, a játékstílusukat. Nagyon nagy dolog, hogy kitartanak amellett az elképzelés mellett, hogy mindig előre mennek."

Rotáció

"Mindent figyelembe veszek, amikor összeállítom a kezdőcsapatot. Értékelem, hogy kinek milyen útja volt, hosszú vagy rövid, a fáradtságát, az aktuális formáját is nézem. Minden számít, mert minden befolyással bír. Ezek most különleges hetek voltak. Amikor a keretet állítom össze, igyekszem mindent figyelembe venni, és a lehető leginkább versenyképes kerettel kiállni. Minden csapatrészt tekintve nagyon jó lehetőségeim vannak."

"Az egész csapatra igaz, hogy jó a játékosok hozzáállása, de még nincs mindenki 100 százalékos állapotban. Ez egy hosszútávfutás, így ez nem is szükséges. Viszont van versenyhelyzet a csapaton belül, ami nagyon sokat fog segíteni."

Vermaelen

"Vermaelen egy hete már a csapat ritmusában edz. Nagyon sokat fog segíteni nekünk, erőssége a labdakihozatal, kiegyensúlyozott, jó a levegőben történő játékban. Több mint értékes középső védő."

Messi

"Messi már játékra kész állapotban van. Külön dolgozott, és fokozatosan vette át a csapat ritmusát."

Ki lesz a kapus?

"Már eldöntöttem, hogy ki fog kezdeni, de ezt először a játékosoknak fogom megmondani."

 

Forrás: Eurobarca