Luis Enrique: "Idegenben mindig nehezebb"

Luis Enrique a Levante elleni bajnoki előtt állt az újságírók rendelkezésére. A vezetőedző elmondta, minden idegenbeli meccs kicsit nehezebb, mint ha hazai lenne, az ellenfélnek pedig megvannak az erősségei.

„A következő mérkőzésre kell fókuszálnunk, minden játékosomnak ezt üzenném. Nagyobb elemzést majd ráérünk a szezon végén elvégezni. Jelenleg minden, ami számít, az a holnap és a Levante.”

„Attól függően, hogy játszunk, láthatjuk, hol tartunk a fejlődésben. Nem izgulok amiatt, hogy hét mérkőzést is meg kell vívnunk huszonegy nap alatt. Mindig csak egy mérkőzés van, amire kihatásunk van: a következő. Azt üzenem a játékosaim, mindig koncentráljanak az elkövetkezendő meccsre.”

„Mindig ugyanazt várom el: teremtsünk gólhelyzeteket és ne engedjük az ellenfelet, hogy veszélyt alakítson ki a kapunk előtt. Tartsuk őket nyomás alatt és védekezzünk jól. A fociban mindig figyelembe kell vennünk, hogy két csapat van a pályán. Ebben a sportban mindig lesz egy ellenfél a gyepen, aki megnehezíti a dolgodat… Ráadásul minden idegenbeli meccs kicsit nehezebb, mi pedig most egy olyan klub otthonába utazunk, aminek megvannak a saját erősségei. Biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz, de a saját stílusunkra kell koncentrálnunk, át kell törni a védelmet és figyelnünk a hosszú labdáikra.”

Védekező Levante

„A játékosaink kiváló képességekkel rendelkeznek, a mi dolgunk, hogy kihozzuk belőlük a legjobbat. A szezon során sok védekező csapattal fogunk találkozni, akik mind máshogy oldják meg a feladatot, de ez a csapat már hozzászokott az ilyen szituációkhoz.”

„Nem csak jól kell támadnunk, ahogy ez eddig sikerült, hanem jól is kell védekeznünk. A Barça szeret támadófutballt játszani, ami egy bizonyos mértékű veszélyt is rejt magában, de a játékosok mindent megtesznek az edzéseken, hogy begyakoroljuk az eshetőséget. Amit eddig láttam, azzal elégedett vagyok. De ez egy olyan utazás, amely csak most kezdődik. Sok-sok változás lesz még a címekhez vezető ösvényen, a diadal pedig csak a végén jöhet majd el.”

A közösségi média befolyása

„Ez a dolog rendben van. Néha akár még izgalmas dolgokat is eredményezhet. A játékosok tudják, mit kell tenniük. Jó dolog, ha kikapcsolódnak a szabadidejükben. Szeretem, ha kifejezik önmagukat, megmutatják az embereknek milyenek is, mint emberek. Futballistaként kivívták a lehetőséget, hogy itt játszanak, jó, hogy a közösségi médiában pedig bemutathatják, milyenek átlagemberként.”

Suárez helyzete

„Úgy edz, mintha holnap pályára lépne. Nagy erőket mozgósít a tréningeken és az edzőmeccseken is. Beilleszkedett és teljes jogú csapattag lett. Ő egy nagyon expresszív személyiség, ami fertőző. Nagyon jó igazolás volt. És ha már most ezt mondjuk, képzelhetik, milyen lesz, ha majd játszani kezd.”

 

Forrás: Eurobarca