Enrique: "A szervezett védekezés a siker záloga"

Luis Enrique alapvetően elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, miután a Barcelona könnyedén ütötte ki a Granadát szombat este a Camp Nouban. Az asztúriai tréner főként az együttes védekezését dicsérte, kiemelve, hogy csak és kizárólag ilyen szervezettség mellett lehetsikert elérni ebben a szezonban.

„Akadnak olyan találkozók, mint a málagai, amely több nehézségekkel jár, és olyanok is, mint a mostani, Granada elleni. A Rosaleda után beszéltünk arról, hogy mire van szükségünk a pályán, és máris jobban teljesítettünk. Most egy egészen kerek estén vagyunk túl.”

A Camp Nou mindig sokat segít

„Nem lehet összehasonlítani két találkozót. Kezdjük ott, hogy különbözik az, amikor otthon, és amikor idegenben lépsz pályára. Ráadásul az ellenfelek mindig különböző módon okoznak nehézségeket a számunkra. A Camp Nou sokat segít nekünk, de a játékosok sem gépek.”

Minden meccsből lehet tanulni

„Most jobban végeztük el a feladatunkat, mint az előző mérkőzésen, és persze a hibákat is megpróbáljuk minden nehezebb mérkőzés után orvosolni. Annak érdekében, hogy hatékonyan támadj, jól kell teljesítened hátul is, ez így van rendjén. Amikor az ellenfelünk megszerzi a labdát, a cél az, hogy azt követően ne tudjanak mit kezdeni vele.”

A támadás és a védekezés egyaránt fontos

Intenzívebben, precízebben és effektívebben játszottunk, főleg a védekezésünk terén. A játékosaim nagyon szervezetten védekeztek az egész mérkőzés alatt. Ez az egyetlen módja a siker elérésének.”

Xavi szerepe

„Xavi még mindig nagyon magas színvonalon játszik. Ahogy korábban is mondtam, nagyon örülök, hogy velünk van, és hogy mind a pályán, mind azon kívül segíteni tud nekünk.”

Még nem fontos a Bernabéu

„Engem még nem érdekel a Bernabéu, az pedig végképp nem, hogy mikor fogunk ott pályára lépni. Csak a játékosaim érdekelnek. Meglátjuk, hogy milyen állapotban fogunk odaérkezni. Egyelőre a PSG, és egy kicsit a Rayo van a célkeresztben.”

 

Forrás: Eurobarca